Като министър на туризма Марияна Николова е доволна от приложените мерки

...
 Като министър на туризма Марияна Николова е доволна от приложените мерки
Коментари Харесай

Николова иска евтини чадъри на плажа и догодина

 Като министър на туризма Марияна Николова е удовлетворена от приложените ограничения за избавяне на туристически сезон. Намалените цени на чадърите и шезлонгите съгласно нея са напълнили плажовете и по тази причина тя ще упорства мярката да бъде продължена и през идващия летен сезон 

Сработила е и мярката 60/40, която за туризма е във формат 80/20. С нея са били избавени към 22 000 работни места при 600 работодатели в бранша, изясни Николова пред Нова тв. „ Амбицията ми е мярката да продължи до 1 май 2021 година, с цел да поемем и зимният сезон, уточни вицепремиерката. 

Но субсидирането тук-там в самолетите, които возят туристи у нас, засега не се радва на необикновен триумф. Досега едвам 12 туроператора са подали заявки, че желае да се възползват от помощта - по 35 евро за заета седалка в под наем полет. Въпреки това отрасловото министерство счита, че тази стратегия за субсидиране би трябвало да продължи и следващата година, и през 2022 година

Николова разчита българи и скиори от прилежащите страни, които могат да дойдат с кола, да спасят сезона в зимните курорти.  
Тя акцентира, че антиковид контролът ще бъде засилен и взаимни отстъпки няма да се вършат.

ПОМОЩ 

" Благодарение на мярката 60/40, която за хотелиерите и ресторантьорите се трансформира в 80/20, са непокътнати към 22 000 работни места единствено в бранш туризъм ", посочи Николова. От думите й не излиза наяве дали новият небосвод за мярката 80:20 ще се разпростре и по общата скица 60:40 за останалия бизнес. Секторите на туризма, ресторантьорството, превозът, получиха спомагателни добавки от по 290 лева на чиновник с аргумента, че са ударени най-силно от рецесията. Крайният период за погашение на тези добавки е края на годината, само че главната отплата - 60:40, изтича за всички браншове в края на септември. Правителството изрази подготвеност да удължи и този период - мярката към този момент бе прекроена през юли, само че все още още няма взето решение. По данни на общественото министерство от юли месец по новия дизайн на схемата са подкрепени 3803 работодатели и са непокътнати 131 000 работни места, без тези в секторите превоз, хотелиерство и туризъм. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР